Stichting Windy Miller

 

 

Stichting Windy Miller (culturele ANBI status) heeft ten doel het produceren, schrijven en realiseren van documentaires en andere film- en televisieproducties – met name films over ambachten en films ter conservering van cultureel erfgoed - alsmede het opzetten en geven van workshops en andere vormen van voorlichting op dit gebied.

 

De stichting richt zich momenteel voornamelijk op de organisatie van het jaarlijkse Ambacht in Beeld Festival, het Ambacht in Beeld Film Festival en educatieve programma's zoals filmcursussen voor volwassenen en basisschoolleerlingen. 

 

De stichting heeft een onafhankelijk, onbezoldigd, bestuur dat uit de volgende leden bestaat:

 

Voorzitter: Barbara Teulings, leerbewerker


Secretaris: Nadia Abdelkaui, conservator Museum Het Schip en Centraal Museum Utrecht

 

Penningmeester: Susan Noordijk, eigenaar Van Mierlo administratiekantoor

 

De naam van de stichting is ontleend aan een Engelse klei-animatieserie uit de jaren zestig waarin de molenaar Windy Miller figureert: 


Just outside the village lives Jonathan Bell, owner of a "modern mechanical farm", who has a friendly rivalry with Windy Miller, owner of a clanking old windmill and a firm believer in old-fashioned farming methods. 

 

Zo is de naam een metafoor voor het doel: het documenteren van ambachten en conserveren van cultureel erfgoed.

 

In 2020 organiseerde Stichting Windy Miller ondermeer het Ambacht in Beeld Film Festival (8 t/m 12 maart 2020 in LAB111 te Amsterdam). Het grootse evenement in De Hallen kon vanwege Covid niet doorgaan. Wel organiseerden we een eerste editie van het filmfestival in Rotterdam.

 

Het team bestaat uit professionals die zich als zelfstandigen inzetten om de evenementen tot een succes te maken. Hiernaast zijn er jaarlijks zo'n 25 vrijwilligers bij het festival betrokken.

 

Het financiële jaarverslag van 2013 vindt u hier, 2014 hier, 2015 hier, 2016 hier, 2017 hier, 2018 hier, 2019 hier, 2020 hier en hier.

 

In het archief van het Ambacht in Beeld Festival vindt u het programma van de eerder georganiseerde festivals. Onder nieuws vindt u informatie over overige georganiseerde activiteiten, zoals de symposia en filmcursussen.

 

RSIN: 8219.52.043

 

 

 

site by swell.nl